60-talet är tillbaka

Tidsepoker går som många vet upp och ner i form av trender och stilar. 50, 60, 70 och 80-tal är det som återkommer i stilarna för heminredning, kläder och hår. Om vi bara talar om heminredning så är det inte helt ovanligt att tidsepokerna kommer tillbaka, just nu är 60-talet på tapeten, bokstavligt talat. 60-talet med sina trämöbler och de ovala formerna bjuder till ett hem med varma toner och praktisk inredning:

– Hur vi ville ha det nya badrummet? Jag gillar designade badrum, allt behöver inte vara standard. Men vi valde det mest lättstädade: golv med grått, kvadratiskt kakel. Det är kanske inte det mest spännande, men praktiskt. Valen man gör är naturligtvis också en kostnadsfråga.

Det är också en fråga om att anpassa det moderna med den bevarade 60-talsstilen.

Second hand eller nytt?

Inredningen som man vill ha finns oftast i ny tappning i gammal stil alternativet ett second hand-köp. Vad man föredrar är helt upp till var och en, det kan handla om en prisfråga men också en genuin känsla som vill uppnås. Att förespråka att köpa nytt gäller dock vid badrumsinredning i 60-tals design, en gammal toalett från 60-talet är inte ett föredra. Dessutom är nytt golv i klinkers och väggar i kakel att föredra för att enkelt hålla rent och snyggt. Dessa går självklart att välja efter vilken stil man vill ha på badrummet. Samma sak gäller köksprylar i form av vitvaror och liknande. Allt bör vara nytt och det kan lätt uppstå el- och miljömässiga problem när man använder sig av gamla vitvaror.

Scroll to top