När mörkret och kylan kommer

Hösten är här och kylan har börjat klättra ned mot våra breddgrader. Om nätterna blir det frost på bilrutor, och snart kommer första snön att klä våra gator och trädgårdar. Har du tillräckligt med ljuskällor inne? Och behöver du gå runt i sockor och filt hela tiden för att hålla värmen?

ljus värmeNär det blir kallare och mörkare ute, blir det även kallare och mörkare inomhus – och många funderar på om de valt dels rätt uppvärmning och har tillräckligt med ljuskällor. En typ av uppvärmning som fungerar utmärkt som komplement till andra värmekällor är bland annat luft-luftvärmepump, som det går att läsa mer om här https://20grader.se/luftvarmepumpar/luft-luft

Värme och ljus inomhus

Förutom att kura ihop sig framför en kamin med levande eld, som är en dröm för många under vintern – kan du göra det mysigt inomhus med flera ljuskällor och inte minst ljusslingor.

Den mörka halvan av året är här och vi tänder ljus i alla dess former för att lysa upp i hemmet och göra såväl vardagen som festtillfällena lite mysigare – ELLE Decoration

För att skapa vackra ljusstilleben är rådet att dekorera med ljusslingor på olika sätt. Bland annat kan du lägga en ljusslinga i en vas eller behållare, hänga bollar med ljus längs väggar, från gardinhållare och sänghimmel. Ett smart sätt att skapa mysig stämning på är även att dekorera en kvist med en ljusslinga, oavsett om det är ute eller inne.

Så många lampor behövs

I Amelia går det att läsa om hur det behövs fler ljuskällor i ett rum, än vad du kanske först tror. Rekommendationen är att du har mellan sju till tio lampor med olika ljussken i ett rum, givetvis beroende på hur stort rummet är.

Scroll to top