Putsa fönstren rena efter renoveringen

När du har renoverat hemma är det ofta ett bombnedslag i hela huset. Hantverkare har kommit och gått med sina smutsiga skor och du själv kanske har fått möblera om titt som tätt för att folk ska kunna få tillräckligt med svängrum när de arbetat. Då är städningen ett faktum. Men har du inte glömt något?

Golv och möbler är ofta det första man gör rena efter en renovering, men hur är det med fönstren? De blir ena riktiga dammsamlare efter en renovering. Är dessutom vädret dåligt så syns fläckar efter regn, snö och smuts. Beställ en fönsterputsning på https://www.fonsterputsning-stockholm.se/ eller gör jobbet själv. Dock kan det vara trist att ordna på egen hand så att ringa Fönsterputsning Stockholm är ett bra alternativ.

man tvättar fönsterSå gör du egen fönsterputs

När solen skiner på fönstren och renoveringen är klar så ser du det – fula fläckar och gråa syner som får den med vårkänslor att baxna. Då är det dags att rengöra dina fönster inför vårstylingen.

Om du ska fixa din egen fönsterputs finns det flera alternativ. Du kan till exempel knåpa ihop din egen blandning för att få jobbet utfört med miljövänliga rengöringsmedel. Ett bra recept på fönsterputsmedel är 5 dl ljummet vatten, lite ättika ungefär en halv kapsyl, några droppar miljövänligt diskmedel. Blanda alltihop i en sprayflaska och börja med att ta bort ingrodda fläckar på fönstren såsom fågelspillning och tuggummi med ett rakblad. Du sprayar sedan fönsterputsmedlet på fönstret och tar en våt tvättsvamp för att börja gno. Lätt som en plätt.

Låt andra utföra putsningen

Har du lite tid över till att putsa fönstren eller har du svårt att göra jobbet på grund av dålig rygg eller liknande, kan du anlita ett fönsterputsningsföretag. De ser till att dina fönster blir skinande rena och blanka och jobbet görs på nolltid. I många fall kan du till och med beställa städning på samma gång.

Scroll to top