Vad är PVC fönster?

Såhär under sommaren är det många som väljer att renovera, måla om fasaden, byta fönster etcetera eftersom alla dessa saker blir avsevärt mycket svårare när det är kallt och vinter. För vem vill stå och byta fönster mitt i vintern? Så om det nu har blivit dags att byta ut hemmets fönster, vad ska man då byta till?

Fönster kommer i gigantiskt många olika utföranden, prisklasser och egenskaper. Som privatperson är det inte så lätt att hålla koll på alla dessa olika. Något man hör mycket talas om idag vad gäller fönster är så kallade PVC fönster och därför ska vi idag reda ut vad detta egentligen är.

Såhär står det om PVC fönster på internet:

PVC-fönster har varit det självklara alternativet för hållbarhet och miljö sedan många år. PVC är namnet på den plast som utgör stommen i karmen på ett fönster eller dörr. Tillsammans med Drutex teknik IGLO 5 CLASSIC och övriga material optimerade för termisk isolering byggs en fönsterkarm med 5-kammarsystem som ger fönstret en av marknadens mest hållbara och miljövänliga PVC-fönster.
Våra tre glas-fönster med IGLO-teknik och stål framtaget för isolering, tätade med EPDM, garanterar ett ekonomiskt och miljömässigt hållbart fönster. Drutex PVC-fönster är just tack vare sin genomgående kvalité och mätbart höga isoleringsfaktor populärt i hela världen. Det levereras Drutex-fönster till USA och runtom i Europa och marknaden blir bara större och större ju mer miljömedvetna vi blir. Sedan 2006 är PolBygg stolt leverantör av Drutex PVC-fönster.

Inte nog med att dessa fönster är miljövänliga, säkra, högkvalitativa samt har en fantastisk isoleringsförmåga, de går dessutom utmärkt att montera dessa fönster själv, så länge man är noggrann och följer anvisningarna till punkt och pricka. Dessa fönster kommer dessutom i ett stort utbud av färger vad gäller fönsterkarmarna. Vill man till exempel ha Shabby Chic-stil hemma kan man enkelt köpa vita eller ljusgrå karmar och sedan slipa till dem med sandpapper för att få den rätta gamla känslan. Med PVC fönster behöver man aldrig oroa sig för varken kyla, säkerhet eller kvalitet.

Scroll to top