Inred dina fönster

Fönsterinredning

Inredning är ett väldigt stort intresse hos många, och att viljan inom oss att skapa ett så trivsamt och härligt hem som möjligt är inget ovanligt. Vad man sedan väljer att fokusera på skiljer sig åt ganska mycket från person till person. En del vill helst fokusera på olika former av textilier som de vill ha i sitt hem, medan andra är besatta av att hitta gamla begagnade möbler som de kan göra om för att passa in i det nya hemmet. En sak som många kanske inte väljer att fokusera på men som är väldigt viktig för att ett hem ska kännas riktigt fint och bra, det är hemmets fönster.

Inred genom fönstren!

Men fönstren? Kan man verkligen räkna det som en del av inredningen, är inte det bara något som sitter där i själva husgrunden? Ja, det kanske är en tanke som slår flertalet personer när de tänker på att inreda genom fönstren. Men det handlar om mer än bara själva ramen och glasskivan, även om den är den viktiga grunden. Det första steget när man ska inreda med fokus på fönstren är att ha ett riktigt bra fönster. Det ska vara fritt från fukt, det ska vara bra på att hålla inne värmen och det ska vara av så pass god kvalitet att du kan ha kvar det i många år framöver. Om dina fönster inte håller måttet kan ett fönsterbyte kanske vara på plats, i så fall kan du hitta tips i den här artikeln på SvD.

Sen kommer vi till den roliga biten med inredningen! Börja med gardinerna, för de sätter ribban både för fönstret och för rummet. Du kan experimentera mycket med olika former av gardiner, och något som är viktigt att tänka på är att välja ett tyg som släpper igenom så pass mycket ljus som du vill. Kanske vill du lätt kunna mörklägga genom att dra för gardinerna, då behöver du tyngre och tjockare tyger i gardinerna. Sen tycker vi att en fin fönsterlampa är viktig, och gärna olika prydnader och växter! Låt inredningen ta plats i fönstren hemma hos dig!

Scroll to top