Skaffa värmepump när du renoverar

Är det läge för renovering därhemma? Passa då på att skaffa värmepump på samma gång. En värmepump är ett ekonomiskt alternativ när det handlar om uppvärmning av din bostad. Läs mer om det här nedan!

När det är dags att renovera bostaden är det många som passar på att se över uppvärmningssystem och liknande, både för att hitta kostnadsbesparingar och för att höja komforten i bostaden. Här finns det flera vägar att gå, beroende på hur stor investering du är redo att göra. Många väljer att spara pengar både på inköp och drift genom att satsa på en luftvärmepump. Det finns många varianter av värmepumpar att välja bland och du köper dem med fördel hos e-klok, som erbjuder ett stort sortiment av högkvalitativa värmepumpar för alla behov.

Många fördelar

värmepumpVi har redan nämnt de ekonomiska fördelarna med att använda en värmepump till att värma upp ditt hem. Äldre uppvärmningssystem är riktiga pengaslukare – och därtill miljöbovar. Hit räknas förstås oljepanna, men också vanliga elektriska element som drar alldeles för mycket el med dagens mått mätt. Här finns det pengar att tjäna och en värmepump är en billig investering samtidigt som den är fenomenalt kostnadseffektiv vid drift. Du kommer märka skillnad redan när den första elräkningen kommer! Även om du ibland kan behöva två värmepumpar i din bostad, beroende på planlösning och om det handlar om flera våningsplan, handlar det ändå om en låg investeringskostnad.

Miljön är också en anledning till att skaffa värmepump. Eftersom den använder sparsamt med el vid drift så påverkar det vår miljö positivt. Det är med andra ord ett uppvärmningssystem du kan satsa på med gott samvete. Väl på plats, installerad och klar för användning, är värmepumpen dessutom mycket lätt att sköta. Efter ett par års användning är det dags för en underhållsservice, där värmepumpen rengörs och funktionaliteten kontrolleras. Det du kan göra själv mellan dessa servicetillfällen är att regelbundet (ungefär varannan vecka) rengöra filtren som sitter i maskinen.

Alltså, därför ska du satsa på värmepump:

  • Låg investeringskostnad och billig i drift
  • Ett bra val för miljön
  • Lätt att sköta och underhålla
Scroll to top