Spara energi genom renovering

Höga värme- och elkostnader? Då kan det vara dags att se över om det kan vara värt att investera i en renovering av din bostad – så sänker du dina kostnader samtidigt som du är mer miljövänlig eftersom att du inte slösar på energi i onödan.

färg färgglada hus fastighetHos Energimyndigheten listas en rad olika enkla knep som går att ta till i hemmet för att sänka sin energiförbrukning och här finns tips om bland annat belysning, hemelektronik och om hur du ska tänka kring vattenslöseri med mera. Men vet du vad i ditt hem som faktiskt är den största energitjuven? Svaret är dina fönster och dörrar så när det kommer till hem där dessa är dåligt tätade så kan man verkligen säga att uttrycket att elda för kråkorna passar in – men lösningen är en enkel renovering som kommer resultera i sänkt energiförbrukning och sänkt energikostnad per månad. Att till exempel genomföra ett komplett fönsterbyte och byta ut eller täta dörrar kan göra att du sänker din månadskostnad med flera tusenlappar per år, och det är det nog inte många som tackar nej till i första taget.

Att tänka på

Vid ett fönsterbyte finns många saker att lägga på minnet. Till exempel skriver Svenska Dagbladet om hur man inte ska glömma bort att ett fönsters livslängd är uppåt 40 år, vilket gör det viktigt att man verkligen väljer ett fönster som man tycker om, som passar till huset och är i rätt form. Likaså tipsar man även om att se över fönstrets energieffektivitet, bullerskydd, inbrottssäkerhet och vilken typ av fönster det ska vara såsom om det ska vara ett fastmonterat fönster eller om det ska gå att öppna och så vidare. Och när man har detta klart för sig är det bara att sätta igång!

Tips! Något att tänka på när man väljer att genomföra en renovering, oavsett vilken renovering man än tänker genomföra, så är det att se till att man renoverar sitt hem tidsenligt. Bland annat skriver Göteborgs-Posten hur hemmet blir mer harmoniskt och snyggt när stuckaturer, proportioner, material och planlösningar är enhetliga och inte ett hopkok av olika tidsepoker, trender och stilar. Så se till att hålla dig till en enda enhetlig stil för att få bästa resultat!

Scroll to top