Inför semestern: packa rätt!

Gör från början en checklista över allt som ska göras innan man går på semester fullt ut. Detta är viktigt för att man ska slippa gå runt på sin semester och ha ångest för att man inte hann med allt man skulle göra före semestern. Man kan knappt tro det själv, men listan över saker som ska göras är lång, dock inte särskilt komplicerad. Den kan se ut som den gör nedan.

  1. Avsluta allt arbete på jobbet och sätt automatsvar på mejlen.
  2. Städa hemmet från golv till tak, dvs. göra en noggrann städning.
  3. Flytta blommor från fönster och ställ dem svalt.
  4. Hitta en eller flera blomvakter (folk som ej åker på semester samtidigt).
  5. Packa smart i så få väskor som möjligt, för att undvika att tappa bort väskor på vägen.
  6. Se till att avbeställa morgontidningen så att man inte får ett tidningsberg när man kommer hem.
  7. Se till att avbeställa annat som kanske kommer regelbundet.
  8. Om man har bil, se till att den ställs undan om man inte ska ha den med på semestern.
  9. Se till att fönster och dörrar är ordentligt låsta när man åker, att elapparater är avstängda och att man inte glömmer något på som spis, mikro, tvättmaskin och TV.
  10. Byt lakan i sängen.

Ta in städning på entreprenad

Vill man inte städa själv kan man ta in en entreprenad som städar åt en, en så kallad städfirma som kommer hem till en och städar åt en. I semestertider kan det handla om att man vill komma iväg så fort som det bara är möjligt, och möjliggör då att man får mer tid över om någon annan städar åt en. Exempelvis kan man gå in på www.hemmiljo.se och där boka in en bra städare som kan komma hem till en och städa. Att ta in en sådan firma gör att man får ett skinande rent hem, men att man dessutom får hemmet städat av någon som är ett städproffs. Det kan dock vara avskräckande i och med allt man har hört om svartjobb etc. men så är inte fallet nu. Nej, idag är den här formen helt laglig eftersom det ingår i hushållsnära tjänster, som både den som beställer och utför jobbet tjänar på.

 

Scroll to top