Därför ska en expert genomföra fasadrenoveringen

Fasaden är det yttersta skyddet för hela huset. Om en skada upptäcks i fasaden är det bäst att laga den direkt. En bristande fasad kan få förödande konsekvenser för resten av huset.

En fasadrenovering är när olika arbeten utförs på utsidan av en byggnad. För att en fasadrenovering ska bli korrekt genomförd är det en bra idé att anlita proffs som vet vilka material och arbeten som krävs.

Ett tips är att kolla in https://fasadrenoveringstockholm.se/ om du behöver göra en fasadrenovering på ditt hus. De kan genomföra renoveringar och lagningar på hela husets ytskikt eller utföra ett byte av hela fasaden.

Om du även behöver tilläggsisolera för att få bättre värme i huset kan de erbjuda bra helhetslösningar. Du kan vara trygg med att de utför ett bra jobb, de använder nämligen de bästa teknikerna och jobbar med hållbara och säkra material.

Skador bör åtgärdas omgående

En fasadrenovering behöver göras med jämna mellanrum för att skydda huskroppen. Det är viktigt att alltid kontrollera fasaden med jämna intervaller för att försäkra dig om att det inte finns några skador. Om du upptäcker en skada i fasaden är det viktigt att åtgärda den omgående. Ifall du inte har kunskap om hur du reparerar en fasad är det bättre att överlåta jobbet till professionella hantverkare som har utbildning och erfarenhet inom området.

En hel fasadrenovering brukar oftast göras i samband med att en skada upptäcks eller att fasaden har slitits väldigt hårt. Ju tidigare en skada fixas desto bättre. En skada som inte åtgärdas kan få allvarliga konsekvenser, huset kan skadas rejält och det kan bli kostsamt. Fukt och röta sprider sig i regel snabbt och kan medföra stor skada. Av just den anledningen är det viktigt att inspektera fasaden då och då.

Fasadrenoveringar kan variera i omfattning

Det finns olika typer av fasadrenoveringar. En totalrenovering av fasaden är den mest omfattande typen. Om det bara är vissa delar av fasaden som är slitna eller om det finns en begränsad skada kan enbart dessa delar behöva fixas, om nu resterande delen av fasaden är i gott skick. Då är arbetet mindre omfattande. Hur lång tid arbetet med en fasad tar beror på skadan eller hur sliten fasaden är. Med en ny fasad kommer huset att bli som nytt igen.

Scroll to top