Vikten av rätt säng

När vi inreder våra hem har många av oss en tendens att nästan enbart fokusera på det estetiska och snygga. Att hemmet ska se bra och rätt ut enligt trender, designers våra vänner etcetera. Detta är självklart fantastiskt roligt och inspirerande och för den inredningsintresserade finns det så saker som är så mysigt och roligt som att gå i butiker på jakt efter inredning och vackra detaljer till vårt hem.

Det negativa med denna fullständiga fokus på det yttre kan dock bidra till att saker som säkerhet etcetera faller lite i skymundan. Att köpa en soffa som är snygg trots att den är otroligt obekväm och inte alls bra för våra ryggar är som man förstår, inte alls bra. Något som man definitivt inte ska snåla in på eller köpa för att det är billigt eller för att den enbart är snygg, är sängen. När det gäller säng så är det otroligt viktigt att den är rätt anpassad för just din kropp och dina behov. Gå till en sängspecialist som Sleepo för att prova sängar och få hjälp av experter i valet mellan hård eller mjuk, olika material etcetera.

”- Det traditionella rådet har varit att om man har ont i ryggen ska man i stort sett ligga på en planka. Ju hårdare, dess bättre. Den myten kan vi glömma nu, säger Richard Wallensten, överläkare på Karolinska sjukhusets ortopedklinik.
Han tror att många svenska läkare fortfarande anser att ext-ra hårda madrasser är extra bra mot ryggont. Tre fjärdedelar av ortopederna i USA har samma åsikt, enligt en stor undersökning. Men de spanska forskarna visar att en medelmjuk madrass är bättre än en hård.”

Scroll to top