Heta kökstrender 2019

Dags att förnya köket hemma? Här är tips på tre heta trender för året att låta dig inspireras av.

Att hitta ett kök i sin egen smak är inte alltid det lättaste, men genom att byta ut sina vitvaror till nya fräscha modeller så är man i alla fall en bit på väg mot sitt mål. Men hur ser trenderna ut för 2019? Enligt Expressen ska året som kommer kantas av en rad olika trender så allt du behöver gör är helt enkelt att hitta en trend som faller dig i smaken.

Behovsanpassat och funktionellt högt i kurs

Oavsett vilken trend till köket man än väljer finns en genomgående trend som genomsyrar alla de olika trenderna och det funktionalitet och behovsanpassat. Viktigaste är nämligen inte dess utseende utan att köket passar våra hem och våra behov. Så vad är det då för trender som gäller utöver dessa? Expressen listar bland annat följande sätt att inreda köket på 2019:

  • Klassiska och temporära i nordisk stil – stilrena linjer, ljusa färger och minimalistiska former.
  • Matchande mörker – välj varma, mörka toner på luckor och skåp.
  • Smarta lösningar och dolda funktioner – inbyggda bänkar med förvaring, korgar från taket och andra detaljer med smarta förvaringslösningar.
  • Vågade färger och mönster – vissa kökstillverkare erbjuder vågade mönster i häftiga färger för dig som är modig och vill ha något annorlunda.
  • Historiska kök – även om du inte bor i ett sekelskifteshus kanske du vill att ditt kök ska minna om svunna tider, och vill du det är du helt rätt i tiden både 1700-talskök och stilepoker är trendiga nu.
Scroll to top