Beroende av att renovera

Vi har tidigare skrivit om lyxen att renovera som man själv vill – men nu har man skrivit, i en artikel från Dagens Nyheter, att renovering kan vara beroendeframkallande. Så här står det i artikeln:

Hemmet har blivit vår nya statussymbol och helst ska vi ha fixat det själva. Men se upp – renoveringar kan vara beroendeframkallande avslöjar en ny undersökning. Fyra av tio uppger att de inte kan sluta bygga om när de en gång har börjat.

– Man börjar med ett rum och upptäcker att det är en spännande process och då vill man göra något åt ett annat rum också och sedan rullar det på, säger Pernilla Jonsson, konsumtionsforskare på Kairos Future som har gjort rapporten ”Renovera hemma – himmel eller helvete?” på uppdrag av Inwido

Och det är nog säkerligen många som känner igen sig i det här med att inte kunna sluta renovera. Det är helt enkelt för roligt – men som de skriver, kan det lätt bli dyrt och omständigt om man inte gör det på rätt sätt eller avslutar ordentligt.

Under 2014 är det många som renoverat sina hem, och som tidigare år har det varit köket och badrummet som varit högst på listan över rum man vill renovera. Kanske är det för 2015 ett nytt rum som kommer att toppa renoveringslistan? Ett rum som faktiskt skulle förtjäna lite uppmärksamhet är ju sovrummet så vi en kan ju hoppas att det får sig en förnyning. För att inte hamna i ”renoveringsträsket” och upptäcka att du har tagit dig vatten över huvudet så kan det vara en idé att börja planera din renovering för hela nästkommande år redan nu. Vill du renovera konstant, kanske det kan vara bra att lägga ett projekt på våren, ett på sommaren, ett på hösten och ett på vintern?

http://www.dreamstime.com/-image17935366

Scroll to top