Hitta rätt hantverkare för de jobb du inte klarar själv

Att vi renoverar och inreder i våra hem som aldrig förr är det nog ingen som har missat. Kanske är ni själva mitt uppe i ett renoveringsprojekt? Tack vare alla inspirerande bygg- och inredningsprogram som går och har gått på tv de senaste åren slutar vi aldrig inspireras och matas med nya idéer och kunskaper. För visst blir man sugen och inspirerad när Lulu Carter eller Johnny och Mattias förvandlar ett tråkigt Svensson-hem till en välkomnande och mysig oas?
Lika lätt som de får det att se ut är det dessutom oftast. Ja det är klart, ska man slipa parkettgolvet helt själv så krävs det både tålamod, tid och noggrannhet, men att måla om, piffa upp soffan med nya kuddar, rama in vackra bilder i unika ramar etcetera är både enkelt och roligt och gör dessutom stor skillnad på kort tid.

För de större renoveringsprojekten som till exempel kök, badrum eller kanske utslagning av en vägg, vill många fortfarande anlita professionella hantverkare. Idag finns det tyvärr en hel del hantverkare i branschen som egentligen varken har en ordentlig utbildning eller en licens för de arbeten de utför. Leta därför efter hantverkarna på seriösa sidor som till exempel www.offerta.se. Alla företag som rekommenderas av Offerta kan man lita på är pålitliga och erfarna med rätt kompetens och utbildning.

”Intresseorganisationen Villaägarna har listat tio tips för att undvika fuskbyggare.
– Det absolut viktigaste är att hitta rätt hantverkare, säger Villaägarnas chefsjurist Ulf Stenberg.

Kolla att de har F-skattesedel, är momsregistrerade och ta referenser och kreditupplysning på företaget. Och lita inte på omdömen på internet.
– Det kan ju vara de själva eller en kompis som skrivit, påpekar Stenberg.”

Scroll to top