Belysning av urin?

Hur känner du inför att låta dina lampor belysas av urin? Inte jättesugen, gissar vi. Men det är faktiskt någonting som kan bli möjligt, i alla fall om en ska tro denna artikel från Dagens Industri. De skriver om hur urin ska ge el och belysning och deras information har de fått från en forskare vid universitetet i Bristol. Nu är det dock belysning som ska användas främst till exempelvis flyktingläger eller i ensligt belägna områden. Men nog är det ändå en intressant nyhet, även fast det mest troligt kommer dröja innan det är urin vi har i  våra taklampor.

Taklampor, och annan belysning, är dock mycket viktigt för vårens inredningstrender – dock utan kiss. Men belysningen är viktig och det gäller att hitta lampor som formar hemmet och möblerna. En lampa ska ju så klart främst ge ljus men den ska även förmedla en känsla. Dessutom är det viktigt att se till färgerna i de rum du inreder när du väljer belysning. I år är det exempelvis mycket färglatt som gäller i sovrummet. Någonting man har skrivit om i en artikel från Expressens Leva & Bo. Bland annat rekommenderar de att man ska ha orange lakan och för att de ska bli fint ljus i sovrummet kan en då behöva en dov belysning. Även i detta inlägg från inredning- och modemagasinet Elle kan du läsa om hur du ska inreda med färger, då med fokus på att välja färg efter säsong. Så här står det om vårens inredningsfärger:

På våren letar vi efter vårtecken under varje sten och blir därför både piggare och gladare av krispiga färger. Om våren vill vi även få in det gröna i våra hem. Både i form av växter och från detaljer i inredningen.

 

lampa glödlampa

Scroll to top