Därför ska du samla lån och krediter

När du har flera olika smålån utspridda här och där kan det vara svårt att hålla koll på alla lån. Genom att slå ihop alla krediter och smålån till ett samlingslån kan du få en bättre överblick men även spara pengar. Du kan dessutom förbättra din kreditvärdighet.

Om du har flera smålån och krediter kan du gynnas av att samla alla lån till ett stort. En del smålån och krediter har höga räntor och det är inte sällan som det är en aviavgift på varje inbetalning. Om du då har flera smålån drar det snabbt iväg och blir dyrt. Du kan samla lån och krediter hos Nordax om du vill minska dina kostnader kring lån. Hos dem slipper du dyra avi- och administrationsavgifter. Genom att samla dina lån där kan du även få en bättre ränta och villkor och därmed minska din totala kostnad som du har varje månad.

Fördelar med att samla dina lån:

  • Överblicken över dina skulder blir bättre.
  • Du kan få en bättre ränta.
  • Din kreditvärdighet kan förbättras.
  • Bättre förutsättningar för att betala av dina skulder.
  • Färre avgifter.
  • Bättre hushållsekonomi.

Varje lån påverkar din kreditvärdighet

När du samlar dina lån skapar du en bättre ordning i din ekonomi vilket gör att du får bättre koll på dina kostnader. Du får istället för flera räkningar vid olika tillfällen en räkning vid ett tillfälle varje månad. Det ökar även förutsättningarna för att du ska betala. Alla dina lån påverkar din kreditvärdighet negativt men genom att göra ett samlingslån kan du visa att du tar ansvar över din ekonomi och därmed öka din kreditvärdighet.

Spara mycket pengar genom samlingslån

När du ska samla dina lån ska du göra det smart. Studielån och bostadslån är lån som du inte behöver slå ihop. Det är krediter och smålån som är bäst att slå samman till ett. Det är när du slår ihop den typen av lån du kan spara pengar, det kan handla om att du sparar tusenlappar varje månad. Därför är det en bra idé och undersöka om du kan göra något åt din lånesituation. De pengarna som du sparar kan du välja att lägga på ett sparkonto och möjliggöra att du har råd med andra saker än att bara betala av lån.

Scroll to top